Chef-kok waarschuwt voor dit product uit Albert Heijn: "Koop het niet! Je bijt je tanden erop stuk!"

23 aug 2023, 11:15 Binnenland
AlbertHeijnPhotonews_1
Chef-kok Luc Bellings test regelmatig producten uit voor de krant Het Laatste Nieuws. Onlangs nam hij verschillende soorten diepvriesgarnaalkroketten onder de loep. Eentje daarvan vond hij de naam garnaalkroket alvast niet waardig.
Garnaalkroketten hoef je tegenwoordig niet meer zelf klaar te maken. Zo is er al een breed gamma aan diepvriesgarnaalkroketten op de markt. Chef-kok Luc Bellings ging op onderzoek uit en testte maar liefst tien soorten.
Die vielen al bij al goed in de smaak, buiten één exemplaar. Zo kregen de garnaalkroketten van het merk Van Dobben, verkrijgbaar bij Albert Heijn, een 0/10. "Wat is dit?! De korst lijkt een blok beton. Hier bijt je je tanden op stuk! Deze korst is makkelijk 2 à 3 mm dik. Voor een lekkere garnaalkroket moet de korst zo dun mogelijk zijn, maar wel voldoende stevig om de vulling vast te houden", aldus Luc Bellings in Het Laatste Nieuws. Helaas ziet hij nog heel wat negatieve punten aan de garnaalkroket.

Groentekroket

"De vulling ziet er raar uit: vast van structuur. En de smaak is al helemaal niets. Dit lijkt wel een groentekroket. Ik proef hier helemaal geen garnalen. Ik denk niet dat er grijze garnalen in verwerkt zijn. Misschien wel roze garnalen maar die hebben dan ook géén smaak. Dit is echt de naam garnaalkroket niet waardig!", aldus de chef-kok. De garnaalkroketten van Van Dobben worden bij Albert Heijn verkocht aan 5,69 euro voor 4 stuks.