Met déze tips kan je bananen langer bewaren

241005bananen
Bananen zijn heerlijk en gezond, maar hebben de neiging om snel overrijp te worden. Gelukkig zijn er een paar handige tips om bananen langer te bewaren en hun versheid te verlengen.
  1. Bewaar op kamertemperatuur
    Bewaar onrijpe bananen op kamertemperatuur, weg van direct zonlicht. Door ze op een koele plek in de keuken te leggen, rijpen ze geleidelijk. Zet bananen niet in de koelkast wanneer ze nog groen zijn, omdat dit het rijpingsproces kan stoppen en bruine plekken kan veroorzaken.
  2. Hang ze op
    Door bananen op te hangen aan een speciale bananenhouder vermijd je dat ze drukplekken krijgen, wat bruining versnelt. Dit zorgt ervoor dat de bananen gelijkmatiger rijpen.
  3. Wikkel de steeltjes in plasticfolie
    Het inwikkelen van de steel van de banaan in plasticfolie vertraagt de uitstoot van ethyleengas, een stof die het rijpingsproces versnelt. Dit kan de levensduur van de bananen met enkele dagen verlengen.
  4. Bananen invriezen
    Als je merkt dat de bananen te rijp beginnen te worden, kun je ze schillen, in stukjes snijden en invriezen. Bevroren bananen zijn perfect voor smoothies of om te bakken.
Met deze eenvoudige methodes kun je genieten van je bananen voor een langere tijd zonder verspilling. Zo blijven ze smakelijk en vers!