De herfstvakantie is het ideale moment om je kinderen te verrassen met een heerlijk ontbijt dat zowel lekker als voedzaam is. Gezonde pannenkoeken zijn eenvoudig te maken en bevatten minder suiker en meer vezels dan de klassieke versie. Hier is een perfect recept om van te genieten!
Ingrediënten:
- 100 g havermeel
- 100 g volkorenmeel
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 250 ml ongezoete amandelmelk (of een andere melk naar keuze)
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- Kokosolie om in te bakken
Bereiding:
Prak de bananen tot een gladde massa en klop de eieren erdoor. Voeg vervolgens de amandelmelk toe en meng alles goed. In een andere kom meng je het havermeel, volkorenmeel, bakpoeder en kaneel. Voeg dit droge mengsel langzaam toe aan het natte beslag, en roer totdat je een glad beslag krijgt.
Verhit wat kokosolie in een pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Serveer ze met vers fruit, een handje noten of een scheutje honing voor extra smaak. Deze gezonde pannenkoeken zijn een geweldige start van de dag en zullen gegarandeerd in de smaak vallen bij de kinderen!