Lokeren-boegbeeld Overmeire erg emotioneel: "Ik kan het niet meer" Sport
Sport

Lokeren-boegbeeld Overmeire erg emotioneel: "Ik kan het niet meer"

Lokeren-boegbeeld Overmeire erg emotioneel: "Ik kan het niet meer"

Sporting Lokeren staat zeven speeldagen voor het einde van de reguliere competitie voor een quasi onmogelijk opdracht. Het moet acht punten goedmaken op Waasland-Beveren, de nummer vijftien in de stand. Een mens zou voor minder moedeloos worden. Zelfs kapitein en boegbeeld Killian Overmeire weet het niet meer.

"Voor de eerste keer in mijn carrière kan ik de schone schijn niet meer ophouden", aldus Overmeire in HLN. "Ik ben iemand die ze geleerd hebben om altijd positief te zijn. Niet denken aan tweede klasse, focussen op de goede zaken. Maar laten we eerlijk zijn: we staan acht punten achter. Wat we nu nodig hebben, is geen klein mirakel, maar een groot."

"Geef mij twee, drie dagen en dan heb ik misschien weer ergens wat moed bijeen geraapt, maar nu even niet. Dit is een ferme, ferme klop. Ik kan niet meer zeggen dat het nog goed komt", moet de kapitein van de Wase club eerlijk toegeven.

"Ik ben echt, echt leeg"

Overmeire zag ook Moeskroen winnen op het veld van Genk. "Genk verliest thuis nooit. Behalve tegen Moeskroen natuurlijk. In een heel seizoen wonnen we drie keer, en nu moeten we er opeens vijf van de zeven winnen... (zucht diep en herpakt zich een beetje) Ik ga het niet laten schieten natuurlijk, ik blijf ervoor gaan tot ik erbij neerval, tot het echt definitief is. Maar ik ben ook realistisch."

"Ik ben echt, echt leeg. Iedereen met een hart voor deze club is vandaag gewoon echt... (slikt) Mensen met tranen in de ogen zien, doet echt pijn. Want het gaat niet enkel over ons, spelers. Mensen die hier werken, fans, vrijwilligers,... Ieders hart bloedt. Dat besef is zwaar om te dragen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws