Maandag 7 Oktober 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Leerlingen kiezen steeds meer voor islam op Vlaamse scholen: Dit zijn de straffe cijfers

Islam op de Vlaamse scholen zit in de lift. Het aandeel leerlingen dat over Mohammed wil leren, is in tien jaar tijd verdubbeld. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Leerlingen kiezen steeds meer voor islam op Vlaamse scholen: Dit zijn de straffe cijfers

Het aantal leerlingen dat islam wil leren op school, is flink gestegen. In het schooljaar 2009-2010 was dat nog 3,6 procent van de leerlingen, nu zijn er dat 6,3 procent. Die stijging gaat vooral ten koste van de katholieke godsdienst. Het aantal leerlingen die dat volgen, zakt ieder jaar.

"In het algemeen zijn er geen grote veranderingen in keuzes. ‘Oude’ Vlamingen kiezen meestal nog voor zedenleer of katholieke godsdienst. Mensen met een migratieachtergrond, kleinkinderen van de eerste migranten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, kiezen dan weer meestal voor islam”, zegt Ahmed Azzouz, inspecteur-adviseur van islamleerkrachten in het Vlaamse onderwijs, in Het Nieuwsblad.

Vluchtelingenproblematiek

“Geboortecijfers en gezinshereniging zullen er ook wel voor iets tussenzitten. Maar een belangrijk aspect dat de laatste jaren over het hoofd wordt gezien, is de vluchtelingenproblematiek."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Islam  I  scholen  I  n365