Maandag 7 Oktober 2019 - 14:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: WielerFlits  I   door Redactie

Wout Van Aert reageert op de heisa rond zijn terugkeer naar het veld: “Wie heeft deze onzin ooit verzonnen?”

Wout Van Aert reageert op de heisa rond zijn terugkeer naar het veld: “Wie heeft deze onzin ooit verzonnen?”

Wout Van Aert is momenteel nog volop aan het revalideren na zijn pijnlijke val in de Ronde van Frankrijk. Hij heeft een lange weg af te leggen, maar heeft er alle moed in.

WielerFlits bracht Van Aert en zijn voormalige helper in het veld Tim Merlier samen voor een dubbelinterview. De twee Belgische kampioenen -Merlier pakte de driekleur op de weg, Van Aert is Belgisch kampioen tijdrijden- hebben één ding gemeen: ze hebben allebei succesvol de overstap gezet van het ploeteren in het veld naar het wegwielrennen.

Zouden zij zich dan niet beter volop focussen op de weg, in plaats van steeds terug te keren naar het veldrijden? “Ik ondervind inderdaad aan den lijve hoe lastig dat de voorbije twee jaar voor Wout geweest is”, zegt Merlier hierover.

Dom

“Ook ik moet dat nu uitleggen”, vervolgt Merlier. “Mijn antwoord is hetzelfde: zo lang ik het kán combineren, combineer ik het. Moest het deze winter nu even slecht gaan als vorig crossseizoen, dan kan het altijd nog zijn dat ik het geweer van schouder verander.”

Ook Van Aert kan deze redenering niet volgen: “Ah, dat is ook een domme redenering. Wie heeft eigenlijk ooit verzonnen dat je in de zomer beter bent als je in de winter niet crost?”, vraagt de kampioen zich af.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport