Maandag 7 Oktober 2019 - 21:30   I   Foto: Facebook  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Mama van Anuna De Wever haalt zwaar uit: "Het gaat er ver over, het is buiten proportie"

Anuna De Wever is met de zeilboot vertrokken naar Brazilië. Ze zal samen met haar jongere zus Josefien Hoerée vijf weken van huis zijn.

Mama van Anuna De Wever haalt zwaar uit:

“Het was een heel heftig en emotioneel afscheid”, vertelt Katrien Van der Heyden, de moeder van Anuna De Wever, in Het Nieuwsblad. “Achteraf ben ik als een ballon leeggelopen. Ik kon zelfs niet meer autorijden. Alle spanningen moesten er blijkbaar uit."

"De stress van de voorbereidingen van deze expeditie, want dit noem je geen reis, maar ook de spanningen van de afgelopen maanden. De haatberichten en doodsbedreigingen blijven maar duren, het is écht buiten alle proporties. Maar bij de pakken blijven zitten, is geen optie. Daarvoor hebben we geen tijd. Later zal de geschiedenis uitwijzen dat de haatzaaiers ongelijk hebben.”

Haat

De haat richting Anuna houdt aan. “Het blijft maar duren. Niet alleen online, ook thuis komen er dreigbrieven aan. We hebben soms schrik om naar de brievenbus te lopen. Natuurlijk heeft al die haat impact op Anuna en op ons hele gezin. Tegelijk weten we dat mensen die zo reageren eigenlijk géén argumenten hebben en ons dus gelijk geven. Ik begrijp het niet, Anuna en de andere klimaatjongeren doen niet meer of niet minder dan de wetenschap volgen. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anuna De Wever  I  Katrien Van der Heyden  I  shownieuws  I  n365