Dinsdag 8 Oktober 2019 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: WielerFlits  I   door Redactie

Wout Van Aert is rechtuit over zijn rivaliteit met Mathieu van der Poel: “Ik weiger mij hierbij neer te leggen”

Wanneer, en of we Wout Van Aert dit seizoen nog in actie zullen zien in het veldrijden, daar hebben we vooralsnog het raden naar. Maar dat weerhoudt de Belgisch kampioen in het tijdrijden er niet van om er met WielerFlits over te praten.

Wout Van Aert is rechtuit over zijn rivaliteit met Mathieu van der Poel: “Ik weiger mij hierbij neer te leggen”

In een interview met de wielersite WielerFlits blikt Wout Van Aert vooruit. Nu het op de weg zo vlot loopt, is het dan nog wel erg wanneer hij niet presteert in het veld? “Ik doe dat veldrijden te graag om zo te redeneren”, zegt de kampioen. “Deze winter wordt het natuurlijk anders, door die blessure. Maar ik vind resultaten belangrijk. Het is wel iets gemakkelijker te relativeren als het tegenslaat, maar dat veegt eventuele slechte uitslagen niet uit.”

Is het zijn doel om volgend jaar alleskunner Mathieu van der Poel te bekampen? “Ik het zeker het gevoel dat ik de laatste twee jaar in het veld niet op de top van mijn kunnen gefietst heb. Het niveau van toen wil ik zeker opnieuw bereiken, ja. Of dat zal volstaan om Mathieu te kloppen, is iets anders. Maar mij bij voorbaat neerleggen bij zijn suprematie, dat weiger ik”, besluit Wout strijdvaardig.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  Mathieu van der Poel  I  sport