-->

Er komt een nieuwe sneeuwzone op ons af

Er komt een nieuwe sneeuwzone op ons af
Maandag 28 Januari 2019 - 19:06   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

We zijn nog niet verlost van de sneeuw. Vooral de komende dagen wordt er opnieuw sneeuw verwacht, zo meldt het KMI.

Vanavond en vannacht daalt de sneeuwgrens maar de buien worden wel minder talrijk. In het westen van het land is nog een laatste bui mogelijk voor het droog wordt met opklaringen. In het centrale deel van het land zijn enkele winterse buien mogelijk, voor het droog wordt vanuit het westen.

In het oosten van het land is het zwaarbewolkt met nog een groot deel van de nacht kans op buien van sneeuw of smeltende sneeuw. Op de Ardense Hoogten stoppen de buien tegen het einde van de nacht en daar kan in de loop van de nacht nog 3 à 4 cm verse sneeuw bijvallen. De minima zijn overal licht negatief. De wind is zwak tot matig uit west-noord-west en draait naar het zuidwesten. Er is kans op aanvriezende mist of vorming van ijsplekken.

Dinsdag is het meestal droog met in de ochtend enkele opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten. In het begin van de dag zijn nog enkele sneeuwvlokjes mogelijk op het reliëf. De maxima schommelen tussen -1 of -2 graden op de Ardense Hoogten en 2 tot 4 graden elders. De wind is matig uit zuid tot zuidwest en krimpt later naar het zuidoosten. 

Dinsdagavond en tijdens de nacht van dinsdag op woensdag is het zwaarbewolkt tot betrokken. En sneeuwzone kan ons land bereiken vanuit het westen en de Franse grens. De timing is echter nog onzeker. De minima schommelen tussen -6 graden op de Hoge Venen en 0 graden aan zee. De wind is matig en nadien zwak uit zuid tot zuidoost en nadien uit het oosten of uit veranderlijke richtingen.

Woensdag sneeuw

Woensdag trekt de neerslagzone langzaam oostwaarts. Het is overwegend zwaarbewolkt met geleidelijk aan sneeuw. Achter de neerslagzone draait de wind naar het westen. In het westen kan het kwik door de aanlandige wind enkele graden boven nul uitkomen. Elders blijven de maxima liggen tussen -3 graden in de Ardennen en +1 of +2 graden in het centrum.

TAGS  I  Sneeuw