Dinsdag 8 Oktober 2019 - 12:00   I   Foto: Facebook  I   door Redactie

Mama van verongelukte Charlotte Gysel (18) hoorde haar dochter sterven: “Plots was er niks meer”

Maandagavond waren de ouders van de verongelukte Charlotte Gysel te gast in de talkshow ‘Vandaag”. De moeder van Charlotte vertelde hoe ze op het moment van het vreselijke ongeluk aan het bellen was met haar dochter.

Mama van verongelukte Charlotte Gysel (18) hoorde haar dochter sterven: “Plots was er niks meer”

Op 27 september werd Charlotte Gysel (18) aangereden door een pick-up die op het verkeerde rijvak reed. De bestuurder, een 38-jarige Oekraïner, bleek 2,39 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De jonge studente overleed ter plaatse. In ‘Vandaag’ deden mama Griet en papa Johan hun verhaal.

“Ik vroeg Charlotte altijd om te bellen als ze in de auto stapte”, zei Griet. “Handenvrij uiteraard, want ze was zó voorzichtig in haar auto. Ze vertelde die bewuste avond dat ze haar vriendje ging ophalen en dan naar huis kwam. Maar plots hoorde ik haar schrikken en was er niks meer. Ik voelde meteen dat er iets aan de hand was.”

Pril

Papa Johan vertrok in alle haast met de auto en kwam wat verder meerdere ambulances tegen. “Ik moest ze maar volgen. Ik wist meteen genoeg, ook al mocht ik niet bij Charlotte”, aldus vader Gysel. Uitspraken over hun gevoelens kunnen Johan en Griet momenteel nog niet doen. “Daarvoor is het te pril”, klinkt het.

Op het einde van de begrafenis afgelopen zaterdag werden aan de Sint-Martinuskerk witte ballonnen opgelaten. Een daarvan geraakte helemaal tot in Italië. “Dat heeft mij heel erg ontroerd”, vertelde Griet ook. “Voor ons is dat een teken van Charlotte.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Charlotte Gysel  I  n365