Dinsdag 8 Oktober 2019 - 13:00   I   door Redactie

Belgische ‘Beul van Raqqa’ choqueert met uitspraken: “Dat wil ik in België nu kunnen hebben"

Anouar Haddouchi, verdacht van de financiering van de aanslagen in Brussel en Parijs en bekend onder de naam ‘Beul van Raqqa’, heeft in een interview met de Italiaanse krant Fatto Quotidano opmerkelijke uitspraken gedaan. Dat meldt Sudpresse.

Belgische ‘Beul van Raqqa’ choqueert met uitspraken: “Dat wil ik in België nu kunnen hebben

Eerder al werd hier melding gemaakt van het feit dat Haddouchi, die in Syrië gevangen zit, in ons land wil berecht worden. Nu ontkent hij ook alle betrokkenheid bij elke terroristische actie die hem ten laste wordt gelegd.

“Ik heb nooit een wapen in handen gehad, ik heb nooit iemand gedood voor IS”, zo zegt Haddouchi, die eraan toevoegt spijt te hebben van zijn avontuur bij IS. “Het is verworden tot een nare droom. Ik wil terugkeren naar België en daar een normaal leven leiden.”

Kantoorjob

De ‘Beul van Raqqa’ zegt dat hij maar een simpele kantoorjob had in de bureaus van IS. “Na enkele dagen besefte ik dat het niet het leven was dat men mij had voorgespiegeld. Ik kon mijn mening niet geven, mijn leven zou gevaar lopen als ik dat wel deed. Daar begon mijn nare droom. Ik wilde weg, maar kon niet”, klinkt het.

Fatto Quotidiano ontdekte nochtans verschillende contradicties in de beweringen van Haddouchi. Zo zegt hij nooit een voet in Raqqa gezet te hebben, om even later toe te voegen dat hij er een man zag vermoord worden door IS, “waarschijnlijk een agent”.

Onthoofdingen

Anouar Haddouchi zit gevangen in een cel van de Syrische Democratische Strijdkrachten. Hij zou op het centrale marktplein van Raqqa meer dan 100 onthoofdingen op zijn conto hebben.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anouar Haddouchi  I  n365