Woensdag 9 Oktober 2019 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Het rommelt binnen N-VA: "In mijn gezicht durven ze dat niet te zeggen"

Het rommelt binnen N-VA:

Liesbeth Homans voelt zich helemaal niet opzijgeschoven nu ze niet meer in de regering zit. Dat zei ze in het programma ‘De Ochtend’ op Radio 1. Homans had in de vorige regering een belangrijke post als Vlaams minister van onder andere Binnenlands bestuur.

Nu is Homans ‘maar’ voorzitter van het Vlaams Parlement. “Maar ik voel me helemaal niet opzijgeschoven", zegt ze. Ze twijfelt er naar eigen zeggen wel niet aan dat sommigen binnen de N-VA vraagtekens plaatsten bij haar toekomst als minister.

"Dat zeggen ze natuurlijk niet in mijn gezicht. Maar ik heb een heel mooi aanbod gekregen, een kans die vooral ook tegemoetkomt aan de verzuchtingen die ik zelf aan Bart De Wever heb verteld."

Niet toestaan

Homans stelt dat het voorzitterschap van het Vlaams Parlement absoluut geen job is “om achterover te hangen”. "Ik heb nog altijd een zeer verantwoordelijke job waar ik nog altijd heel hard voor ga moeten werken.”

Dat ze er als voorzitter moet zijn voor alle zeven de partijen, is blijkbaar nog wennen voor haar collega’s bij N-VA. “Voor mijn eigen partij ben ik blijkbaar nog altijd Liesbeth Homans, alleen maar lid van de N-VA. Dan word ik gebeld ‘Kunnen we dat niet regelen?’ Nee, dat kunnen we niet regelen. Dat zal ik niet toestaan."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  N-VA  I  Liesbeth Homans  I  n365