Donderdag 10 Oktober 2019 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Minderjarige wordt urenlang gemarteld door meedogenloze Antwerpse jeugdbende

Minderjarige wordt urenlang gemarteld door meedogenloze Antwerpse jeugdbende

Zeven leden van een Antwerpse bende riskeren celstraffen tot 14 jaar voor een reeks zware feiten, waaronder het urenlang martelen van een minderjarige. Dat meldt HLN.

Dylan V.A. (19), Edwin M. (26), Virginia D.W. (19), Tufik M. (38), Xena B. (20), Ellen C. (20) en Michael H. vormden samen de ‘bende van horen, zien en zwijgen’. Om deel te mogen uitmaken van de bende, moest je bereid zijn ernstige feiten te plegen, slagen te incasseren en zelfs om dingen te bekennen die je niet had gedaan. De bende hanteerde extreme vormen van geweld.

De minderjarige I.J. ondervond aan levende lijve tot wat de bende, waartoe hij zelf ook behoorde, in staat was. De leden beschuldigden hem ervan te klikken bij de politie. De jongen werd hiervoor tien uur lang gemarteld in een appartement in Boom.

Parfum “Het slachtoffer werd vastgebonden op een stoel en kreeg verschillende slagen op het gezicht en het lichaam”, vertelde de procureur op het proces. “Daarna goot Dylan V.A. een flesje parfum uit over het slachtoffer en probeerde het in brand te steken. Ellen C. filmde alles en moedigde de andere bendeleden aan terwijl ze het slachtoffer klappen bleven geven.”

“Het slachtoffer werd daarna door Edwin M. en Virginia D.W. met een schroevendraaier gestoken. Die laatste probeerde ook nog zijn oog uit te duwen”, ging de procureur verder. “Het slachtoffer kreeg een brandende sigaret in zijn mond en Dylan V.A. verbrandde zijn arm met een gloeiendhete stijltang.”

Lichaam op straat

Maar ook daar bleef het niet bij. “Ook werd geprobeerd om zijn vingers te breken”, aldus de procureur. “Dylan V.A. vatte daarna het plan op om het slachtoffer door het raam naar buiten te gooien. Maar dat ging uiteindelijk niet door “omdat het lichaam dan op straat te zien zou zijn”.”

I.J. kon tijdens een onbewaakt moment vluchten. Hij werd in zijn ondergoed aangetroffen op het dak van een tuinhuis. Hij had een gebroken neus, kneuzingen en brand- en steekwonden over zijn hele lichaam. De procureur vorderde woensdag voor Dylan V.A. en Edwin M. 14 jaar cel. Tegen Virginia D.W., Tufik M., Xena B., Ellen C. en Michael H. werd respectievelijk 12, 6, 8, 9 en 5 jaar cel geëist.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Antwerpen