Donderdag 10 Oktober 2019 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Niels Albert verrast met opvallende analyse: “Hij is de beste crosser”

Niels Albert verrast met opvallende analyse: “Hij is de beste crosser”

Niels Albert analyseert voor Proximus Sport de start van het nieuwe veldritseizoen. Hij heeft het hierin over Eli Iserbyt, Sanne Cant en de twee tenoren Van Aert en van der Poel.

Albert ziet dat bij de dames het Nederlandse blok enorm sterk is geworden door bijvoorbeeld Alvarado, die bij de start van het seizoen helemaal open lijkt te bloeien. "Ik denk dat Sanne Cant de enige is die in staat wordt geacht de Nederlanders te kloppen. Ze mist misschien nog een klein beetje ritme."

Eli Iserbyt is de man van het moment. Hij ging aan de haal met de overwinningen in Iowa en Waterloo en is leider in de Wereldbekerstand. "Hij is voor mij momenteel de beste man in de koers", klinkt het beslist. Wat opvalt is dat Toon Aerts zich nog niet echt heeft kunnen tonen. "Ik denk dat Toon al wel gedacht had van een koers te winnen."

Strijd

Voorlopig geen Van der Poel of Van Aert in het veld. Hoe zou het zijn met hen erbij? "Dan is het meer volgen. De koers wordt dan echt opengebroken, terwijl de jongens die anders voor plaats twee en drie reden, nu de koers moeten gaan maken." Het is ook een strijd van Pauwels Sauzen-Bingoal tegen Telenet-Baloise geworden. "Ik zie veel liever drie of vier ploegen die tegen mekaar kunnen koersen", besluit Albert.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Niels Albert  I  sport