Broer van Salah Abdeslam al opnieuw op vrije voeten na overval Royalty
Royalty

Broer van Salah Abdeslam al opnieuw op vrije voeten na overval

Broer van Salah Abdeslam al opnieuw op vrije voeten na overval

De broer van IS-terrorist Salah Abdeslam, Mohamed Abdeslam, is al opnieuw op vrije voeten. Hij werd veroordeeld voor een gewapende overval begin dit jaar in Molenbeek die begin dit jaar plaatsvond.

Abdeslam werd in februari gearresteerd. Op 31 oktober kreeg hij een celstraf van 30 maanden. Hij mocht zijn straf echter thuis uitzitten met een enkelband. Nu een derde van de straf is uitgezeten, kan Mohamed Abdeslam weer gaan en staan waar hij wil.

Op 23 januari werden drie bedienden van de gemeente Molenbeek overvallen door een man met een mes toen ze met 70.000 euro cash op weg naar de bank waren. De dader moest volgens de politie over interne informatie beschikken of getipt zijn.

Informatie

De oudste Abdeslam werkte vroeger in de gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Daar werd hij in 2016 echter ontslagen. Er werden vier verdachten gearresteerd, waaronder Abdeslam. Tijdens het onderzoek gaf Mohamed toe dat hij, samen met Youssef B. en Pierre-Raphaël C. achter de overval zat. Hij bezorgde als gemeenteambtenaar informatie over het precieze tijdstip van het geldtransport en de inhoud van de gemeentekas.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws