Degryse trekt duidelijke conclusie over Vanaken bij Rode Duivels: "Zó is het" Sport
Sport

Degryse trekt duidelijke conclusie over Vanaken bij Rode Duivels: "Zó is het"

Degryse trekt duidelijke conclusie over Vanaken bij Rode Duivels: "Zó is het"

Hans Vanaken (27) kreeg donderdagavond een basisplaats bij de Rode Duivels. Vanaken liet aan bondscoach Roberto Martinez zien wat hij in zijn mars heeft, maar analist Marc Degryse ziet toch één gigantisch probleem voor de spelmaker van Club Brugge.

"Ik zou willen beginnen met de sterke prestatie van Hans Vakaken te benadrukken. Hij heeft vanaf het begin zijn kans met beide handen gegrepen. Alsof hij al jaren meedraait in deze ploeg", begint Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Vanaken leed bijna geen enkele keer balverlies, sprong zorgvuldig om met de bal en speelde altijd op de juiste snelheid in. Vooral op die linkerflank met Hazard en Chadli werkte dat prima."

"Eén puntje van kritiek"

"Eén puntje van kritiek, hij had zijn goaltje moeten meepikken", meent Degryse wel. "Maar dit was de bevestiging van Vanaken zijn goede vorm bij Club Brugge en je ziet dat hij vlot meedraait op het niveau van de Rode Duivels."

"Hij heeft zeker goede punten gescoord bij Roberto Martínez. Dit zal de bondscoach vertrouwen geven voor de toekomst. Hij weet nu dat Hans Vanaken geen verzwakking hoeft te zijn om eventuele afwezigheden op het middenveld op te vangen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws