Michel Wuyts ziet belangrijke oorzaak voor falen van Wout Van Aert: "Onderschat dat niet voor een crosser" Sport
Sport

Michel Wuyts ziet belangrijke oorzaak voor falen van Wout Van Aert: "Onderschat dat niet voor een crosser"

Michel Wuyts ziet belangrijke oorzaak voor falen van Wout Van Aert: "Onderschat dat niet voor een crosser"

Wout Van Aert heeft niet bepaald zijn beste seizoen achter de rug in het veldrijden. Zou hij zich bewust gespaard hebben voor de voorjaarsklassiekers op de weg?

"En bewust zeventien keer als tweede over de streep is gekomen? Schrijf maar op: Van Aert heeft er alles aan gedaan om top te zijn. Naar mijn indruk was hij dat ook. Zoals ik hem in zijn eerste cross van het seizoen de Muur van Geraardsbergen zag opstuiven, was ik ervan overtuigd dat we weer een felle strijd mochten verwachten", zegt Michel Wuyts in Humo.

"Maar toen kwam die breuk met zijn werkgever. Die heeft voor kopzorgen gezorgd: ik ken geen groter pietje-precies in het veldritwereldje dan Van Aert. Na die breuk is hij veel zelf moeten gaan regelen, omdat het nu eenmaal in zijn aard ligt om het zich allemaal aan te trekken."

"Ik heb er wel begrip voor. Iemand van 24, die met veel moed zo’n beslissing neemt en zich in een avontuur stort, maar nog niet ten volle beseft dat hij ook zijn kwetsbaarheid heeft: mooi, toch? Vergeet niet dat diezelfde koppigheid hem naar dit niveau heeft gebracht. Wat je ook niet over het hoofd mag zien: door zijn ambities op de weg heeft hij aan zijn duurvermogen moeten werken. Zo kweek je meer trage dan snelle spiervezels – niet goed voor een crosser."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws