Zaterdag 12 Oktober 2019 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Willy Sommers heeft ingrijpend besluit genomen na dood van zijn moeder: "Ik had dit nog nooit in mijn leven gedaan"

Willy Sommers heeft ingrijpend besluit genomen na dood van zijn moeder:

Willy Sommers heeft voor het eerst echt gereageerd op de dood van zijn mama. Marguerite werd 91.

"Het was heel zwaar, maar het was ook helemaal zoals mama het had gewild: een intieme, maar vooral bescheiden dienst. Want dat was ze zelf ook, een heel bescheiden vrouw. Mama meed de aandacht, maar was haar hele leven mijn drijvende kracht achter de schermen", vertelt Willy in Het Laatste Nieuws.

De laatste weken spendeerde Willy elke minuut bij zijn mama. "Twee weken geleden werd mijn moeder in het ziekenhuis opgenomen met een blaasontsteking en bloedarmoede. Maar de laatste week ging haar toestand fel achteruit. Ze werd beademd en lag aan het infuus", legt de zanger uit. 

"Vorige week maandag heeft de dokter ons apart genomen en moesten we de moeilijke keuze maken. Op maandag hebben we met de hele familie beslist dat ze naar palliatieve zorg mocht. Het werd een heel zware periode. Mama heeft nog vier volle dagen gevochten. Op het einde fluisterden mijn zus en ik haar toe: 'Mama, nu mag je gaan. Het is goed zo. Papa wacht op je.'"

Gert Late Night

"Die avond heb ik voor het eerst in mijn leven iets geannuleerd. Eigenlijk werd ik 's avonds op de boot bij 'Gert Late Night' verwacht, maar dat zag ik niet zitten. De avond nadien heb ik wel een concert gegeven omdat ik weet dat zoiets als therapie voor me werkt. Maar om bij Gert in volle ambiance terecht te komen, zag ik niet zitten."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Willy Sommers  I  shownieuws  I  n365