Zondag 13 Oktober 2019 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Morgen  I   door Redactie

Veerle Baetens openhartig: "Compleet gebroken"

Veerle Baetens openhartig:

Het is al een tijdje geleden dat we Veerle Baetens nog eens een Nederlandstalige rol hebben zien spelen. In een gesprek met De Morgen legt ze uit hoe dat komt.

Haar laatste Nederlandstalige rol dateert intussen al van twee jaar geleden, in de tv-serie ‘Tabula Rasa’, en in 2015 was er nog de film ‘D’Ardennen’. Voor de rest is de populairste Vlaamse actrice vooral werkzaam in Frankrijk.

Na ‘Au nom de la terre’ en ‘Cheyenne et Lola’ speelt ze binnenkort een hoofdrol in ‘Cheyenne et Lola’, een Franse tv-reeks. “Allemaal dankzij het succes van ‘The Broken Circle Breakdown’”, weet ze. “Ongelooflijk hoe die film me vooruit heeft geholpen.”

Gebroken

Vooral de opnames van ‘Au nom de la terre’ waren uitermate zwaar. Regisseur Edouard Bergeon baseerde het verhaal op zijn eigen jeugd op het Franse platteland. Dat leidde tot emotionele momenten op de set, vertelt Baetens. “Bergeon had het bij momenten heel zwaar. Maar eigenlijk gold dat voor iedereen op de set. Ik herinner me vooral één heel dramatische scène die we midden in de nacht opnamen, op mijn verjaardag nota bene.”

“De sfeer op de set was toen heel droevig. Ik zat ook de hele tijd naar triestige muziek te luisteren om in de juiste stemming te blijven. Ik was compleet gebroken”, aldus Veerle. Haar volgende Nederlandstalige wapenfeit zal niet als actrice zijn: Baetens maakt binnenkort haar regiedebuut met ‘Het smelt’, de verfilming van de bestseller van Lize Spit.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Veerle Baetens  I  shownieuws