Zondag 13 Oktober 2019 - 09:37   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Standaard  I   door Redactie

Joke Devynck heeft droevig nieuws te melden nu ze relatie met vrouw heeft: "Plots gebeurde dat op straat"

Joke Devynck heeft droevig nieuws te melden nu ze relatie met vrouw heeft:

Joke Devynck verscheen op de rode loper van het filmfestival in Oostende met een nieuwe partner. Joke is nu samen met een vrouw.

Joke begrijpt niet dat daar zoveel ophef over was. "We zijn 2019, mensen. Dat iemand die een relatie heeft met iemand van hetzelfde geslacht nog zoveel opzien baart, hoe leg je dat uit?", zegt ze in De Standaard.

Al geeft de actrice wel toe dat ze op voorhand zich toch zorgen maakte. “Het enige waarvoor ik vooraf misschien bang was, is dat ik nu niet meer in aanmerking zal komen voor bepaalde rollen. En dat er dingen geroepen zullen worden die ik liever niet hoor. Ik ben ook niet naïef. In sommige landen word je daar nog voor gestenigd, of staat er nog altijd de doodstraf op.”

Beledigingen

“We hebben het al eens meegemaakt, dat we uitgescholden werden op straat, in Gent en in Brussel. Op dat moment reageerden we niet, omdat we bouche bée waren, maar we ­hebben snel beslist dat we het er niet meer over zouden hebben, dat we er geen energie in zouden steken."

Voor Joke is dit ook geen echte coming out. “Dat hele uit de kast komen is een gegeven dat ik maar moeilijk snap. Ik doe nochtans aan zelfreflectie, en meer dan genoeg. Maar ik heb nooit in een kast gezeten. Ik heb altijd geweten dat ik me aangetrokken voel tot mensen, ongeacht hun geslacht.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Joke Devynck  I  shownieuws  I  n365