Zondag 13 Oktober 2019 - 14:45   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Thibau Nys zwaar onder indruk na plots overlijden: "Ik draag deze zege aan hem op"

Thibau Nys zwaar onder indruk na plots overlijden:

Thibau Nys was oppermachtig bij de junioren in Gieten. De 16-jarige zoon van Sven Nys was erg geëmotioneerd na de aankomst. “Deze overwinning draag ik op aan Jef Vandermotte. Ik verlies een dierbaar iemand", zei hij.

Vandermotte was de regisseur van de tweedelige documentaire DNA Nys en volgde Sven in het afscheidsjaar van zijn carrière. Daarna volgde hij al twee jaar Thibau Nys.

"Hij was deel van onze familie geworden”, aldus Thibau bij Het Nieuwsblad. “Wekelijks kwam hij over de vloer, of hij belde eens. Het was niet alleen een zeer goede regisseur, maar ook een geweldig mens, met een grote liefde voor de koers. De tv-wereld en wielerwereld gaan hem hard missen. Mijn zegegebaar aan de finish was voor hem.”

Slepende ziekte

De 62-jarige Vandermotte leed aan een slepende ziekte, maar toch kwam zijn overlijden onverwacht. “Je denkt er natuurlijk aan, maar ik kon mij goed focussen. Ik ben wel verrast dat het zo vlot ging. Op een bepaald deel van het parcours kon ik sneller rijden dan de rest en zo kon ik wegrijden. Het is toch een belangrijkste zege in de Superprestige.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Thibau Nys  I  sport