Adrie Van der Poel over kansen van zoon Mathieu op WK: "Dit is wat ik erover denk" Sport
Sport

Adrie Van der Poel over kansen van zoon Mathieu op WK: "Dit is wat ik erover denk"

Adrie Van der Poel over kansen van zoon Mathieu op WK: "Dit is wat ik erover denk"

Bekroont Mathieu Van der Poel zijn prachtig seizoen met een wereldtitel? De Nederlander is alvast de grote favoriet.

Vader Adrie van der Poel ziet alvast positieve signalen. "Ja. Ik denk dat hij een goeie stage heeft gehad in Spanje en hij reed een meer dan behoorlijke cross in Hoogerheide. Volgens mij ligt hij op schema", zegt hij aan Sporza.

Niels Albert zei dat hij een teken van zwakte zondag zag bij Van der Poel. "Je moet alles in acht nemen: de zware trainingsweek, de late terugreis. Die reis moest hij er in het begin wat uitfietsen", vertelt Adrie.

"Wat Christophe Roodhooft (teammanager van Van der Poel, red) voorspelde, kwam uit: het eerste halfuur moeilijk, dan 10 minuten wellicht gelijkwaardig en op het eind zou hij goed moeten zjin. Wij hebben alleen maar reden om daar zeer positief mee om te gaan."

Van der Poel moet het WK winnen om ook echt van een geslaagd seizoen te kunnen spreken. "Misschien dit jaar wel", verrast vader Van der Poel. "Vorig jaar was dat anders. Toen reed hij een heel sterk seizoen met veel en mooie overwinningen. Als hij hetzelfde zou doen als vorig jaar, zou dat misschien een teleurstelling kunnen zijn."

"Als je start in zo'n cross als zondag, weet je dat die van heel wat factoren afhankelijk is: het weer, het materiaal, de tegenstand, de vorm van de dag. Maar uiteindelijk denk ik dat hij er beter voor staat dan vorig jaar."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws