Maandag 14 Oktober 2019 - 10:00   I   door Redactie

Degryse ziet revelatie bij Rode Duivels: "Hij staat dicht bij EK-selectie"

Degryse ziet revelatie bij Rode Duivels:

De Rode Duivels hebben opnieuw een vruchtbare interlandbreak achter de rug. Elf doelpunten en zes punten later telt onze nationale trots zomaar eventjes 24 op 24 in Groep I van de EK-kwalificatie.

Voor Marc Degryse hadden de wedstrijden tegen San Marino en Kazachstan weinig om het lijf. "Interessanter is de prestatie van enkele jongens die hun kans kregen", merkt de analist op in Het Laatste Nieuws. Degryse zag ook een revelatie: "Dennis Praet. Die heeft meer dan zijn mannetje gestaan."

"Hij brak tegen Kazachstan de wedstrijd open met een geweldige assist. Maar ook voor het overige speelde hij een prima partij. Praet speelde op een controlerende positie naast Witsel. Hij deed wat een speler op die plaats moet doen. Praet recupereerde ballen, was goed in de passing, verloor amper een bal. Hij is duidelijk zeer volwassen geworden door zijn passage bij Sampdoria. Een completere voetballer ook."

"Martinez houdt van een jongen met zijn kwaliteiten"

"Als Praet ook bij Leicester geregeld aan speelminuten komt, denk ik dat hij dicht bij een EK-selectie zal staan", meent Degryse. "Martínez houdt van een jongen met zijn kwaliteiten. Mentaliteit, polyvalentie, niet zeuren als hij niet speelt. Al blijft de concurrentie zeer groot. De bondscoach heeft 20, 21 zekerheden. De strijd om de resterende posities wordt bikkelhard."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Leicester City  I  Sampdoria  I  voetbal  I  sport