Maandag 14 Oktober 2019 - 08:35   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Theo Francken waarschuwt voor terreurdreiging: “Zij zijn in staat aanslagen te plegen”

Theo Francken waarschuwt voor terreurdreiging: “Zij zijn in staat aanslagen te plegen”

Theo Francken (N-VA) wijst erop dat er zo snel mogelijk een dreigingsanalyse moet komen in België. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Francken vertegenwoordigt ons land in het NAVO-parlement in Londen. Daar buigen de aanwezigen zich onder andere over de situatie in Syrië, waar Turkije de Koerdische strijders bombardeert. “Ik heb de Turkse vertegenwoordiger hier al ondervraagd over het dreigement van president Erdogan om miljoenen vluchtelingen naar Europa te sturen”, zegt Francken.

“Ik heb hem gezegd dat dat geen taal is van een bondgenoot, maar van een vijand. Hij nuanceerde de uitspraak van Erdogan. Ze zou niet letterlijk te nemen zijn”, aldus Francken. Het Kamerlid waarschuwt voor de veiligheidsproblemen die op ons afkomen na het ontsnappen van familieleden van IS-strijders.

Dreigingsanalyse

“Het gaat dan misschien maar om vrouwen van Syriëstrijders, maar we hebben al gezien dat die ook in staat zijn om aanslagen te plegen”, zegt Francken, die erop wijst dat er zo snel mogelijk een dreigingsanalyse in ons land moet komen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Theo Francken  I  n365