Johan Van Overtveldt: "Ik heb recht op die uittredingsvergoeding" Politiek
Politiek

Johan Van Overtveldt: "Ik heb recht op die uittredingsvergoeding"

Johan Van Overtveldt: "Ik heb recht op die uittredingsvergoeding"

Ex-minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft normaal gezien recht op een uittredingsvergoeding die gelijk is aan een parlementaire wedde van maximaal tien maanden. Van Overtveldt zal die vergoeding opnemen.

Jan Jambon, Theo Francken en Zuhal Demir konden na de terugtrekken van N-VA uit de regering hun zitje in de Kamer opnemen. Sander Loones en Johan Van Overtveldt kunnen echter niet terug naar het Europees Parlement. Ze hebben echter wel recht op een uittredingsvergoeding. Loones, die amper een maand minister van Defensie was, gaf al aan dat hij die vergoeding niet zal opnemen. Van Overtveldt is dat wel van plan. Het gaat om een bedrag van maximaal 94.000 euro.

"Ik heb 4 jaar hard gewerkt, en dat is een eufemisme. Dan vind ik dat ik op dat type van vergoeding recht heb”, zei Van Overtveldt in De Ochtend. Hij zei ook dat de vergoeding stopt van zodra hij opnieuw verkozen wordt voor het parlement. Dat kan al met de verkiezingen in mei of zelfs vroeger als de regering alsnog valt en er vervroegde verkiezingen komen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws