Terugkeer van IS-gevangenen boezemt ook politici angst in: “België was helaas hofleverancier” Royalty
Royalty

Terugkeer van IS-gevangenen boezemt ook politici angst in: “België was helaas hofleverancier”

Terugkeer van IS-gevangenen boezemt ook politici angst in: “België was helaas hofleverancier”

Na de inval van Turkije zijn er volgens de Koerden al meer dan 800 vrouwen gevlucht uit het kamp waar familieleden van IS-strijders gevangen zitten. Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde, uit zijn bezorgdheid aan VRT Nieuws.

“Het is al verschillende keren voorspeld dat zij zullen terugkeren naar Europa”, zegt Bonte. Hij vindt het dan ook bijzonder merkwaardig dat de Nationale Veiligheidsraad nog steeds niet bijeenkwam.

"De Veiligheidsraad moet richtlijnen geven aan de lokale besturen en politiezones over hoe de conflicten hier moeten worden opgevangen", zegt Bonte. "Het is in alle eerlijkheid niet zo dat er al grote spanningen zijn, maar ik hoor wel van heftige discussies in Brussel", zegt hij.

Hofleverancier

"Men moet weten dat de toestand in Syrië ook hier emoties losweekt, waar Turkse mensen samenleven met Koerdische, waar Koerdische mensen samenleven met Marokkaanse, enzovoort. En België was helaas hofleverancier van Europeanen naar het IS-front”, gaat Bonte verder.

“Nu ziet men bijna live op tv dat kampen vrijgemaakt worden en dat bewaking gelost wordt. Heel wat mensen leggen opnieuw contacten en krijgen opnieuw hoop. Ze bekijken wat ze kunnen doen, want ze willen absoluut hun kleinkinderen terug, want die hebben toch niets te maken met het conflict", besluit Bonte.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws