Dinsdag 15 Oktober 2019 - 10:30   I   door Redactie

Ontroostbare Sam Bettens is in rouw: “Ik weet dat je nu over me waakt”

Ontroostbare Sam Bettens is in rouw: “Ik weet dat je nu over me waakt”

In zijn vlog van deze week bespreekt Sam Bettens (47) vooral de gang van het leven. Hij is zeer geëmotioneerd door het verlijden van zijn grootmoeder.

“Ik kan deze vlog niet maken zonder te praten over mijn oma die recent overleden is”, zegt Sam. Zijn oma werd 99 jaar. “Ik vind het gek om stil te staan bij alle dingen die ze gezien heeft en alle historische gebeurtenissen die ze heeft meegemaakt, waaronder de Tweede Wereldoorlog. Ik ben zo blij dat ik tijdens mijn recentste bezoek aan België wat tijd met haar kon doorbrengen.”

Wat wel opvalt is dat Sam zegt dat hij haar nooit heeft verteld over haar transitie. “Haar geheugen was niet meer volledig intact dus het leek me niet nodig om haar te vertellen over mijn transitie. Ze was mijn grootste fan, dus ik twijfel er niet aan dat ze me even graag zou zien.

Voetstuk

Een geëmotioneerde Sam zegt dat haar oma veel voor haar heeft betekend. “Als ik aan haar denk, dan denk ik aan haar glimlach. In mijn hele leven hebben we één hevige discussie gehad. Ze heeft mijn gevoelens toen gekwetst, maar dat is de schuld van de katholieke kerk. Mijn oma blijft voor mij op een voetstuk staan.”

“Rust in vrede, grootmoe. Ik stel me voor dat je nu soep maakt voor je man en je oudste zoon en dat jullie drie over ons waken”, besluit Sam.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sam Bettens  I  shownieuws  I  n365