Dinsdag 15 Oktober 2019 - 08:50   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Trump legt Turkije fikse sancties op: “Laat me duidelijk zijn: Erdogan begaat oorlogsmisdaden”

Trump legt Turkije fikse sancties op: “Laat me duidelijk zijn: Erdogan begaat oorlogsmisdaden”

De Amerikaanse president Donald Trump legt Turkije sancties op na de Turkse aanval in het noorden van Syië. Dat schrijft The Guardian.

Trump heeft laten weten dat hij de importheffingen op Turks staal zal verdubbelen, van 25 naar 50 procent, en dat de handelsgesprekken met Ankara zijn stopgezet. Hij zegt dat de Verenigde Staten zo de Turkse economie snel zullen vernietigen als het land dit gevaarlijke en destructieve pad blijft volgen.

Washington legt ook sancties op aan de (ex-)verantwoordelijken binnen de Turkse regering. Die sancties viseren onder meer de ministers van Binnenlandse Zaken, van Defensie en van Energie en de ministeries van die laatste twee. Alle Amerikaanse eigendommen en belangen van die personen en instanties zullen worden bevroren en moeten worden aangegeven aan de autoriteiten, luidt het.

Oorlogsmisdaden

“Het Turkse militaire offensief brengt de burgers en ook de vrede, veiligheid en stabiliteit van de regio in gevaar”, verklaart Trump in een statement. “Ik ben heel duidelijk geweest tegen president Erdogan dat de actie van Turkije een humanitaire crisis veroorzaakt en oorlogsmisdaden mogelijk maakt.”

Turkije moet prioriteit geven aan de bescherming van burgers, zeker aan kwetsbare etnische en religieuze minderheden in het noordoosten van Syrië. Willekeurig burgers aanvallen, burgerinfrastructuur vernielen en zich richten op etnische of religieuze minderheden is onaanvaardbaar”, besluit de president.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Donald Trump  I  Turkije  I  Erdogan  I  n365