Dinsdag 15 Oktober 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Willy Sommers moest hartverscheurende keuze maken: “Sinds die dag kan ik amper nog slapen”

Willy Sommers moest hartverscheurende keuze maken: “Sinds die dag kan ik amper nog slapen”

Na het overlijden van zijn mama Marguerite, vertelt Willy Sommers aan Dag Allemaal hoe hij die moeilijke periode beleefde.

Op 7 september, tien minuten voor hij het podium op moest, kreeg Willy (67) een telefoontje. “Ik zal dat moment nooit vergeten”, zegt Willy. “Mama had een knop voor noodgevallen, en had daar gelukkig op gedrukt. Ze was gevallen. Sinds die dag kon ik amper nog slapen.”

“Mijn mama was al eens gevallen, waarop mijn zus en ik haar voorstelden om naar een rusthuis te gaan”, aldus Willy. De eerste keer weigerde ze, maar toen Marguerite vanwege een blaasontsteking in het ziekenhuis belandde, zag ze zelf ook in dat het niet anders kon. “We hadden zelfs al een kamer volledig ingericht, maar ze is er niet meer geraakt”, vertelt de zanger.

Moeilijke keuze

De laatste week in het ziekenhuis ging haar toestand fel achteruit. “Ze werd beademd en lag aan het infuus. Toen heeft de dokter ons apart genomen, en moesten we de moeilijke keuze maken.” Sinds die dag is Willy geen moment van haar zijde geweken. “Op maandag hebben we met de hele familie beslist dat ze naar de palliatieve afdeling mocht, en werd haar zuurstof- masker afgezet.”

“We dachten dat het snel zou gaan, maar mama heeft nog vier dagen geleefd. Op het einde fluisterden we haar toe: ‘Mama, nu mag je gaan. Het is goed zo. Papa wacht op je.’ Omringd door haar familie is ze in haar slaap gestorven. Dat was een troost, en zo zou ik ook willen gaan. Zonder pijn en gelukkig”, besluit Willy.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Willy Sommers  I  shownieuws