Woensdag 16 Oktober 2019 - 07:30   I   door Redactie

Ex-ref Bart Vertenten zorgt voor commotie: "Het ziet er niet goed uit"

Ex-ref Bart Vertenten zorgt voor commotie:

Bart Vertenten (31) werd een jaar geleden ontslagen door de Belgische Voetbalbond (KBVB). Die beslissing werd genomen omdat Vertenten van matchfixing werd verdacht. Nu zorgt Vertenten voor commotie.

Vertenten sleept de Belgische Voetbalbond voor de rechter en wil flink wat geld van zijn gewezen werkgever. "130.000 euro, dat is wat ex-scheidsrechter Bart Vertenten van de KBVB eist als opzeggingsvergoeding voor wat hij zelf een onterecht ontslag vindt."

"Als de KBVB, die zegt verveeld te zitten met de schadeclaim, dat dringende karakter in zijn ontslagbrief niet goed motiveerde, dan zou de rechter Vertenten wel eens kunnen gelijk geven", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Dat is nogal vaag"

Patrick Humblet, professor arbeidsrecht aan de Universiteit van Gent, meent dat het er niet goed uitziet voor de Belgische Voetbalbond. "Alles staat of valt met de formulering van de motivatie in de ontslagbrief", zegt hij.

"Dat is het enige waar de rechter zich op mag baseren. De KBVB moet duidelijk omschrijven waarom elke verdere professionele samenwerking definitief en onmogelijk is geworden. Daar mag geen flou artistique rond hangen. Geschonden vertrouwen lijkt me nogal vaag, het komt niet over als een sterk argument. Als de KBVB die bewoordingen gebruikt, dan vrees ik voor hun kansen", besluit Humblet.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal