Donderdag 17 Oktober 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Maggie De Block zeer ongerust over asielzoekers: “9 kansen op de 10 dat dit gebeurt”

Maggie De Block zeer ongerust over asielzoekers: “9 kansen op de 10 dat dit gebeurt”

Maggie De Block was donderdagochtend te gast in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Daar vertelde ze dat ze vreest voor een nieuwe asielcrisis.

Volgens Minister van Asiel en Migratie De Block (Open VLD) heeft de Turkse inval in het noorden van Syrië serieuze gevolgen voor Europa. “Dan spreken we niet alleen over de vroegere ISIS-strijders of hun vrouwen, maar ook over de vluchtelingenstroom die weer op gang gaat komen. 9 kansen op de 10 komt die naar Europa, en dan zitten we weer middenin een migratiecrisis. Men spreekt van 3,5 miljoen vluchtelingen die daar zitten.”

Het aantal asielaanvragen is nu al fiks aan het stijgen, zegt De Block. “Ik moet zo’n 500 à 600 plaatsen per maand bijmaken. Dat is een hele uitdaging, en vraagt heel wat van onze gemeenten en mijn administratie.” Ze wijst hierbij vooral richting Europa.

Nog niets veranderd

"De Europese Unie neemt te traag beslissingen over bijvoorbeeld het terugstuurbeleid", zegt ze. "Ik ben in 2011 bevoegd geworden voor Asiel en Migratie en in 2014 weggegaan. Ik ben in 2018 teruggekomen en er is nog niets veranderd.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Maggie De Block  I  n365