Vrijdag 18 Oktober 2019 - 06:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Zo willen Vlaams Belang en N-VA macht van de koninklijke familie ontnemen

Zo willen Vlaams Belang en N-VA macht van de koninklijke familie ontnemen

Koning Filip, prins Laurent en prinses Astrid hebben alle drie een hoge graad binnen het Belgische leger, respectievelijk als viersterrengeneraal/opperbevelhebber, kapitein-ter-zee en kolonel. Hiermee wil Vlaams Belang zo snel mogelijk komaf maken. Dat weet Het Nieuwsblad.

De partij heeft namelijk een wetsvoorstel ingediend om de koninklijke drie per direct van hun militaire titel te strippen. “Dat leden van de koningshuizen louter omwille van hun afkomst zulke hoge militaire titels krijgen, is niet meer van deze tijd”, zegt Vlaams Belang-Kamerlid Annick Ponthier.

Ponthier zet haar argument verder: “Het is ook oneerlijk en een belediging tegenover gemotiveerde militairen die hard aan hun carrière moeten werken om hogerop te geraken. En dat terwijl de leden van de koninklijke familie volgens ons ook elke geschiktheid ontbreken om zo hoog in de militaire rangorde op te klimmen.”

Inperken

N-VA vindt al langer dat de functie van het Belgische koningshuis beperkter moet worden. Ze vinden het dan ook een goed voorstel. “Als N-VA steunen wij elk voorstel dat de rol van het Koningshuis inperkt”, aldus voorzitter van de Kamercommissie Landsverdediging Peter Buysrogge.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vlaams Belang  I  N-VA  I  n365