Vrijdag 18 Oktober 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Ongezien: Marc Dutroux heeft onvoorstelbare eis

Ongezien: Marc Dutroux heeft onvoorstelbare eis

Marc Dutroux werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, maar vindt dat hij na vijfentwintig jaar opsluiting klaar is om terug te keren naar de maatschappij. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Dutroux heeft donderdagochtend aan de strafuitvoeringsrechtbank gevraagd om door onafhankelijke psychiatrische experts te worden beoordeeld met het oog op vervroegde vrijlating. De experts moeten bepalen of hij nog een gevaar voor de samenleving is.

“Met de regelmaat van een klok worden door psychiatrische experts, verbonden aan het gerecht, verslagen opgesteld over de toestand van meneer Dutroux. Maar die verslagen zijn telkens weer de kopie van het vorige verslag, daarbij inbegrepen het besluit dat meneer Dutroux in de gevangenis moet blijven”, verklaart Bruno Dayez, de advocaat van Dutroux.

Routine

“Wij willen de routine van die expertises doorbreken en onafhankelijke experts, die van buitenaf komen, de kans geven om onze cliënt met een nieuwe kijk door te lichten”, aldus Dayez. Bedoeling is om Dutroux vervroegd vrij te krijgen, bekent de advocaat. “Alleen al vanuit een humanitair standpunt moet er een einde aan komen. Indien wij niets ondernemen, zullen de negatieve verslagen over onze cliënt zich blijven opstapelen tot hij 100 wordt”, besluit Dayez.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Dutroux  I  n365