Vrijdag 18 Oktober 2019 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Koen De Bouw openhartig over traumatische jeugd: “Het heeft lang geduurd voor ik daar mee kon leven”

Koen De Bouw openhartig over traumatische jeugd: “Het heeft lang geduurd voor ik daar mee kon leven”

Koen De Bouw is een van de meest gerespecteerde en gerenommeerde Belgische acteurs van zijn generatie. Maar in zijn jeugd verliep niet alles even vlekkeloos als dat het nu lijkt te doen.

In een gesprek met Humo vertelt hij hoe hij zich altijd afstootte van de rol als De Mooie Jongen. “Nu kan ik het waarderen als iemand dat zegt”, aldus de acteur. “Vroeger niet. Door omstandigheden. Ik wil daar niet verder over uitweiden, maar toen ik twaalf was heb ik ervaren wat voor aantrekkingskracht dat mooie jongetje kon hebben op mensen met slechte bedoelingen.”

“Dat er toen door een volwassen leraar misbruik is gemaakt van hoe ik eruitzag, heeft ertoe geleid dat ik me – eerst onbewust en daarna steeds bewuster – ben gaan afzetten tegen mijn zogenaamde schoonheid”, gaat De Bouw verder. ”Ik wilde er niets meer mee te maken hebben.”

Compliment

“Vandaar dat ik die titel van Mooie Jongen nooit heb kunnen omarmen”, bekent hij. “Ondertussen kan ik ermee leven. Ik ben blij dat ik die geschiedenis heb verwerkt. Het heeft erg lang geduurd, maar ik kan nu, veertig jaar later, een compliment in ontvangst nemen zonder ineen te krimpen”, klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Koen De Bouw  I  shownieuws