Stevige uithaal van Bart De Wever naar rivaal: “Wat een kleine meneer” Buitenland
Buitenland

Stevige uithaal van Bart De Wever naar rivaal: “Wat een kleine meneer”

Stevige uithaal van Bart De Wever naar rivaal: “Wat een kleine meneer”

Het is alweer tien jaar geleden dat N-VA-voorzitter Bart De Wever deelnam aan ‘De Slimste Mens’. In de finale werd hij eruit gewipt door Freek Braeckman, die in de finale nog net op tijd ‘Studio Brussel!’ wist te roepen op de vraag ‘Wat weet je over Thomas De Soete?’

Wat de meeste mensen zich veel minder herinneren, is dat De Wever twee jaar eerder ook al eens had deelgenomen, zei het iets minder succesvol. “Toen ben ik er in mijn eerste aflevering uitgespeeld door Marc Reynebeau”, zegt de N-VA-voorzitter in Humo.

“In het finalespel had ik nog 99 seconden over, toen hij de vraag kreeg: ‘Wat weet u over Adolf Eichmann?’ Voor een historicus is het uiteraard een eitje om daar vijf trefwoorden over te vinden, dus lag ik eruit. Achteraf las ik in een interview dat hij daar veel plezier in had: ‘Ik gunde De Wever de overwinning niet.’ Oei, dacht ik, wat een kleine meneer”, aldus De Wever.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws