Vrijdag 18 Oktober 2019 - 13:00   I   door Redactie

Anderlecht en Kompany zwaar onder vuur: "Dit kan toch niet?!"

Anderlecht en Kompany zwaar onder vuur:

RSC Anderlecht en Vincent Kompany hebben zich niet bepaald populair gemaakt. Het feit dat Kompany achter de schermen enkele maanden als trainer werkte terwijl hij tot op vandaag niet over de juiste diploma's beschikt, is bij sommigen in het verkeerde keelgat gesprongen.

De ervaren Hugo Broos is van mening dat Kompany nooit als hoofdcoach had mogen werken. "Ik ben zo'n acht jaar geleden toch eens zes maanden voorzitter geweest van de trainersvereniging, hé? In eerste instantie ijverde ik ervoor dat Belgische trainers met een diploma beschermd zouden worden", steekt Broos in Het Laatste Nieuws van wal.

"Ik vind nog steeds dat trucs zoals Anderlecht met Kompany heeft gedaan, éigenlijk niet kunnen - dat is je eigen trainers en de opleiding naar beneden halen. Ja, ge moet dat papiereke hebben, vind ik - punt uit", is Broos duidelijk. "Het is toch niet omdat je een tand kunt trekken dat je tandarts bent? Het is toch niet omdat ik eens een massage geef dat ik kinesist ben? Je moet je eigen beroepsmensen respecteren."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport