Hans Vanaken maakt pareltje; Club Brugge verstevigt leiderspositie Sport
Sport

Hans Vanaken maakt pareltje; Club Brugge verstevigt leiderspositie

Club Brugge is vrijdagavond met het kleinste verschil gaan winnen op het veld van Moeskroen. Hans Vanaken zorgde op slag van rust voor het enige doelpunt van de partij. Ook na elf speeldagen in de Jupiler Pro League blijft Club Brugge ongeslagen.

Tijdens de eerste helft was Club Brugge niet meteen zijn eigen zelve. De spelers van blauw-zwart stapelden de slechte passes en slordigheden op en speelden vrijwel geen enkele kans bijeen. Dat was uiteraard ook de verdienste van een goed georganiseerd Moeskroen.

Vanaken knalt raak

In de absolute slotfase van de eerste helft was het toch raak voor de bezoekers. Diatta verstuurde, net als tegen AA Gent, een uitstekende voorzet richting Vanaken en die deed de rest. Vanaken nam het leer fraai op de volley en maakte er 0-1 van. Een ijskoude douche voor Moeskroen.

Na de pauze had Club - véél meer dan voor rust - controle over de wedstrijd. Nog voor het uur scoorde Schrijvers, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De Bruggelingen konden het niet afmaken en speelden in de slotfase nog met vuur. Gelukkig voor de bezoekers stond Mignolet pal.

Doelpunt Diatta afgekeurd

In blessuretijd maakte Diatta er 0-2 van, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt afgekeurd. De VAR signaleerde hands van Vormer, die de assist gaf. Een opmerkelijke beslissing. Het bleef bij 0-1 en zo blijft Club Brugge ook na elf speeldagen ongeslagen in de vaderlandse competitie.