Sven Nys weet niet wat hij ziet van Eli Iserbyt: "Niemand"

Sven Nys weet niet wat hij ziet van Eli Iserbyt:
Zaterdag 19 Oktober 2019 - 12:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Sven Nys is verbaasd door de sterke start van het seizoen van Eli Iserbyt. Hij profiteert optimaal van de afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Nys had het niet verwacht. “Neen. En ik heb er ook geen verklaring voor", reageert hij in Het Laatste Nieuws. "Zijn talent is onmiskenbaar. Maar vorig seizoen haalde hij amper het podium bij de elite (één keer slechts red.), zakte hij vaak diep weg. Ook afgelopen zomer maakte hij geen indruk. Plots steekt hij er in alle facetten met kop en schouders bovenuit. Vermogen, explosiviteit…. Hij loopt zoals ik hem dat nooit eerder zag doen."

"Eli is niet geleidelijk aan gekomen, maar ‘pats boem’, met drie stappen tegelijk. Niemand die dát had verwacht, zelfs niet binnen zijn eigen team. Ook dat maakt het zoeken en tasten voor Toon Aerts. ‘Hoe pak ik die kerel aan?’ Afwachten hoe het verder gaat evolueren. Ik heb de voorbije 25 jaar wel méér van die momentopnames gezien. Sweeck, bij voorbeeld. Laurens leek klaar om zijn plaats net onder Mathieu en Wout in te nemen. Tot: de grote terugval.”

TAGS  I  Sven Nys  I  Eli Iserbyt  I  sport