'Anderlecht schuift Vanhaezebrouck mogelijk toch aan de kant'

'Anderlecht schuift Vanhaezebrouck mogelijk toch aan de kant'
Vrijdag 14 December 2018 - 16:05   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het Europese verhaal anno 2018 van RSC Anderlecht is voorbij. Paars-wit was al uitgeschakeld, maar moest donderdagavond zijn laatste poulematch in de Europa League afhaspelen. Met een troosteloze 0-0 namen de Brusselaars afscheid van het toernooi.

Anderlecht kon niet één keer winnen en dat zorgt voor een magere en wel erg pijnlijke balans. Heeft dat ook gevolgen voor de positie van Hein Vanhaezebrouck? Het spreekt voor zich dat voorzitter Marc Coucke veel meer had verwacht van de Europese campagne.

Volgens Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, moet Anderlecht zich snel spiegelen aan KRC Genk. “Paars-wit kan een voorbeeld nemen aan het bejubelde Genk. Een jaar geleden stonden de Limburgers negende in de Jupiler Pro League. Nu worden ze als competitieleider samen met Club Brugge de vaandeldrager (in de Europa League, nvdr.) na Nieuwjaar.”

"Het recept is simpel: een goede trainer en goede spelers langer dan enkele maanden samen laten spelen"

De conclusie van Vandewalle luidt als volgt: “Het recept is simpel: een goede trainer en goede spelers langer dan enkele maanden samen laten spelen.” Als Marc Coucke van mening is dat Vanhaezebrouck niet de juiste man op de juiste plaats is, kan de West-Vlaamse oefenmeester snel aan de kant geschoven worden.

TAGS  I  Anderlecht  I  Hein Vanhaezebrouck  I  voetbal  I  sport