Maandag 21 Oktober 2019 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Studio Brussel  I   door Redactie

Onzekere Sam Bettens is ten einde raad: “Deze ongemakkelijke momenten blijven maar duren”

Onzekere Sam Bettens is ten einde raad: “Deze ongemakkelijke momenten blijven maar duren”

Sam Bettens was maandagochtend te gast bij Studio Brussel. Op de jongerenzender sprak hij vrijuit over zijn transitie, en de strubbelingen die daarmee gepaard gaan.

In mei kondigde Sam Bettens aan dat hij voortaan als man door het leven wil gaan, maar lichamelijk is er nog niet veel veranderd, ondanks de testosteronbehandeling. "Ik voel dat een heel klein beetje aan mijn lichaam", zegt Bettens.

"Die testosteron geeft me wel veel energie. Een beetje te veel volgens mijn vrouw. Die vond mij daarvoor al een beetje te vrolijk 's morgens en dat is nu nog erger”, vervolgt hij. “Het zit allemaal wat strakker en steviger. Gelukkig ben ik mijn haar nog niet verloren. Dat kan ook gebeuren."

Nu ongeveer

“Ook mijn stem is nog niet veranderd. Dat zou eigenlijk nu ongeveer moeten gebeuren, als het gaat gebeuren. Dus dat is ook nog een beetje afwachten.” Dat zijn stem nog niet veranderd is, is heel dubbel voor Sam. "Aan de ene kant ben ik bang dat er iets gaat veranderen in de slechte zin. Dat mijn zangstem gewoon niet meer mooi gaat zijn."

“Aan de andere kant wil ik niet dat mensen de hele tijd mijn gender verkeerd inschatten en denken dat ik vrouw ben. Als je stem dat weggeeft, blijven die ongemakkelijke momenten wel duren. Dus dat ben ik nu stilaan wel wat moe", zegt hij op Studio Brussel. "Ik weet niet goed wat ik moet hopen. Dus ik laat het maar gewoon zijn ding doen. We zullen wel zien", besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sam Bettens  I  n365  I  shownieuws  I  transitie