Maandag 21 Oktober 2019 - 16:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Adrie van der Poel ergert zich rot aan de kritiek op zoon Mathieu: “Het is niet realistisch wat van hem verwacht wordt”

Adrie van der Poel ergert zich rot aan de kritiek op zoon Mathieu: “Het is niet realistisch wat van hem verwacht wordt”

Onlangs werd bekendgemaakt dat Mathieu van der Poel zijn rentrée heeft uitgesteld. De Nederlandse alleskunner op de fiets maakt zijn opwachting pas op 3 november. Er kwam heel wat kritiek op het feit dat hij dus niet te zien zal zijn in de Koppenbergcross.

Vader Adrie van der Poel pareert deze kritiek nu. “Hij is pas een week aan het trainen”, verklaart hij aan Het Laatste Nieuws. “Om dan, zonder competitieritme, meteen de Koppenberg te bestormen: dat is niet realistisch. Áls hij eraan begint, wil hij meteen in orde zijn."

“Wáár je precies start, maakt op zich niet zoveel uit. Het is en blijft een uur voluit gaan. In principe liggen alle ‘rondjes’ hem. Maar het is altijd plezanter herbeginnen op eentje dat écht op je lijf is geschreven.” En dat is de Koppenberg nu eenmaal niet.

2020

Adrie van der Poel is van mening dat zijn zoon ook verder moet zien dan het huidige veldritseizoen alleen. “Er wacht hem een belangrijk en zwaar 2020. Het klassieke voorjaar, de Olympische Spelen… Hij heeft nu een prima balans gevonden tussen de drie disciplines. Om die te behouden, is een strikte planning en organisatie nodig. Dan is het logisch dat er al eens iets sneuvelt."

Maar van der Poel blijft, zoals altijd, veel vertrouwen hebben in zijn jongste zoon, zo blijkt. “Hoe sterk Iserbyt en Aerts op dit moment ook rijden en hoeveel weerwerk ze ook zullen proberen te bieden: in rechtstreekse duels is ‘Matje’ nog maar zelden geklopt."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  sportnieuws  I  n365  I  Mathieu van der Poel  I  Adrie van der Poel