Maandag 21 Oktober 2019 - 18:00   I   door Redactie

Vandenbempt haalt zwaar uit: "Hallucinant. Dit is niet normaal"

Vandenbempt haalt zwaar uit:

Peter Vandenbempt heeft maandag fors uitgehaald. De radiocommentator plaatste grote vraagtekens achter het feit dat Standard-speler Paul-José Mpoku in zijn vrije tijd ook als spelersmakelaar werkt.

"In voetbal is veel mogelijk, dat weten we, maar de voorbije weken raakte bekend dat een actieve speler eigenlijk al makelaar is. Wat in Vlaanderen onder de radar is gebleven, was in Franstalig België een groot thema: Paul-José Mpoku, een speler van Standard, is al begonnen met zijn reconversie", steekt Vandenbempt bij Sporza van wal.

"Mpoku is eigenlijk al de facto spelersmakelaar. Het is te zeggen: zijn vrouw Melissa heeft een makelaarskantoor opgericht in november van vorig jaar. PMK Company. Paul Mpoku, zegt dat je wat. Hoewel hij zelf geen geregistreerde makelaar is, werkt hij toch als een in zijn vrije tijd. En we weten: voetballers hebben veel vrije tijd."

(Lees verder onder de foto)

Hallucinante situaties

"En dat leidt dus tot een paar hallucinante situaties", gaat Vandenbempt verder. "Bijvoorbeeld: Mpoku trekt naar Neerpede, Anderlecht - en Anderlecht is toch de aartsvijand van Standard - waar hij aan tafel gaat zitten om mee te praten over de contractverlenging van zijn broer Sambi Lokonga."

"Uiteraard als zijn broer, wat volgens de regels mag, maar de facto toch als zijn makelaar. Al waren ze wel zo slim om met Stijn Francis een officieel erkende makelaar mee te nemen."

Openda

"En zondag is het bijvoorbeeld Club Brugge-Standard en krijgen we misschien de lichtjes surrealistische situatie dat een speler tegen zijn makelaar voetbalt. En niet bij de barbecue in de tuin van de grote villa van de makelaar, maar PMK heeft ook Loïs Openda in zijn portefeuille.

"Je zou kunnen zeggen: wat vinden ze daarvan bij Standard eigenlijk? Maar ze kunnen daar ook niet uit de lucht vallen. Want de akte voor de oprichting van het kantoor is verleden bij een notaris in Luik, namelijk de vrouw van Bruno Venanzi, de voorzitter van Standard. Voor alle duidelijkheid: dat is allemaal reglementair en wettelijk in orde. Alleen vraag ik mij af: ben ik dan abnormaal als ik dat niet normaal vind."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport