‘FC De Kampioenen’ komt terug: Deze grote verandering is nu al bekend Buitenland
Buitenland

‘FC De Kampioenen’ komt terug: Deze grote verandering is nu al bekend

‘FC De Kampioenen’ komt terug: Deze grote verandering is nu al bekend

Een nieuwe reeks van ‘FC De Kampioenen’ is in de maak. Na tien jaar cinema is de komische serie binnenkort weer te zien op het kleine scherm. Er komt ook een grote verandering. Er zijn voortaan twee slechterikken.

In de zomer van 2009 zette de openbare zijn paradepaardje definitief op stal. Dat zorgde voor heel wat wrevel. Fans begrepen er niets van, en de acteurs evenmin. “Er lag destijds een filmscenario klaar, maar dat was écht geen Kampioenenverhaal”, vertelde An Swartenbroekx onlangs nog.

“Niemand van de cast zag het zitten om dat verhaal in filmvorm te gaan spelen. Die weigering was voor de toenmalige directie een goede reden om de stekker er meteen helemaal uit te trekken. ‘Hier is jullie C4. Daaag’. Keihard was het."

Plezant

Maar nu is het tij dus gekeerd. “Al die tijd hebben we ons geweldig geamuseerd in de cinema, maar dit voelt als thuiskomen. Onze biologische ouders sluiten ons opnieuw in de armen”, klinkt het bij Herman Verbruggen en An Swartenbroeckx.

Olivier Goris, netmanager van Eén, zegt dat hij niet lang moest nadenken toen Herman Verbruggen en An Swartenbroeckx met het idee kwamen opdraven. “Het is prachtig hoe populair de reeks nog steeds is, bij jong en oud. Elke generatie kent De Kampioenen, sommigen zijn ermee opgegroeid, anderen ontdekken de reeks nu pas. Kampioen zijn is plezant, al 30 jaar”, aldus Goris.

Kwelduivels

De nieuwe afleveringen van ‘De Kampioenen’ zouden begin 2021 uitgezonden worden. Een primeur: voor het eerst zal de voetbalploeg rekening moeten houden met twee kwelduivels: DDT én Fernand Costermans.

Populair

Laatste nieuws