Dinsdag 22 Oktober 2019 - 10:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Vlaams Belang is woedend en neemt drastische maatregel

Vlaams Belang is woedend en neemt drastische maatregel

Het Vlaams Belang dient een wetsvoorstel in om, naar voorbeeld van het Spaanse model, na drie maanden zonder regering, automatisch nieuwe verkiezingen te organiseren. Dat meldt Het Nieuwsblad.

"We worden bestuurd door een regering die over geen enkele democratische meerderheid en dus legitimiteit meer beschikt,” klinkt het bij Vlaams Belang. “België had al geen al te beste reputatie wanneer het gaat over de duur van de regeringsvorming. Het volstaat te wijzen op de regeringsvorming van de regering Di Rupo I die 541 dagen in beslag nam – zowat anderhalf jaar dus."

De extreemrechtse partij besluit dus om dinsdag een wetsvoorstel in te dienen om politieke partijen drie maanden de tijd te geven om een regering te vormen. Wanneer men er niet in slaagt om dit binnen de drie maanden na de verkiezingen te doen, moeten er automatisch nieuwe verkiezingen worden georganiseerd.

Termijn

Vlaams Belang voorzitter en auteur van het voorstel Tom Van Grieken: “Wanneer de politieke partijen er inderdaad niet in slagen om binnen deze redelijke termijn een meerderheid te vormen en een coalitie op de been te brengen, is het aan de bevolking om zich daarover middels nieuwe verkiezingen uit te spreken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Van Grieken  I  Vlaams Belang