Dinsdag 22 Oktober 2019 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Experts nemen Maggie De Block zwaar onder vuur: “Zo brengt ze ons allemaal in gevaar”

Experts nemen Maggie De Block zwaar onder vuur: “Zo brengt ze ons allemaal in gevaar”

Maggie De Block (Open VLD) heeft de begroting die de mutualiteiten, zorgverstrekkers en zorgvoorzieningen samen uitgewerkt hadden voor volgend jaar niet goedgekeurd. Het gaat om 27,6 miljard euro. Dat meldt HLN.

"De patiënt staat centraal in onze gezondheidszorg. Dat moet je ook zien in de begroting en dat was hier te weinig het geval. Bijna alle investeringen zouden naar structuren en zorginstellingen gaan, bijna geen enkele naar de patiënt zelf”, aldus de minister van Volksgezondheid.

Een alternatieve begroting uitwerken is nu aan de orde en dat is ongezien. “De regering zet het overleg buitenspel en brengt patiënten, zorgverleners en zorgvoorzieningen in onzekerheid”, zeggen middenveldorganisaties die in de Algemene Raad van het RIZIV zetelen.

Gevaar

Kamerlid Jan Bertels (SP.A), die nog in de Algemene Raad heeft gezeten als regeringscommissaris, gaat nog een stapje verder en noemt de weigering van De Block zelfs gevaarlijk.

“Dit is een brexitscenario: een impasse waarvan niemand weet hoe ze zal eindigen. Het dossier moet zo snel mogelijk naar het parlement verhuizen, want de regering heeft geen meerderheid meer en kan in principe niets doen", aldus Bertels.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Maggie De Block  I  Jan Bertels  I  Open VLD  I  RIZIV