Dinsdag 22 Oktober 2019 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Op deze afschrikwekkende manier wil N-VA af van problemen met transmigranten

Op deze afschrikwekkende manier wil N-VA af van problemen met transmigranten

De druk van transmigranten blijft, vooral in West-Vlaanderen, groot. N-VA wil drastisch ingrijpen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Tijdens de vorige legislatuur keurde de Kamer een voorstel goed dat boetes voor het betreden van de haven zonder toelating, kon doen oplopen tot 1.000 euro en celstraffen tot 1 jaar. Dit zette echter geen zoden aan de dijk en de druk van transmigranten bleef groot. Volgens N-VA worden er wekelijks gemiddeld nog 90 aangetroffen.

Bij een harde brexit is het goed mogelijk dat de vrachtwagenchauffeurs lang zullen moeten wachten aan de haven, wat voor mensensmokkelaars natuurlijk een cadeau is. Transmigranten profiteren van het lange wachten om in vrachtwagen te klimmen en Groot-Brittannië willen bereiken.

Afschrikwekkend

N-VA wil nu het ontradingseffect opvoeren. In een wetsvoorstel stelt de partij voor om inklimming in vrachtwagens buiten het havengebied strafbaar te maken.

“Door hier een strafbaarstelling aan te koppelen van 1 jaar, wordt de voorlopige hechtenis en een effectieve strafvervolging een mogelijkheid. Wat een belangrijk afschrikwekkend element zal zijn in de strijd tegen mensensmokkel”, zegt Kamerlid Christophe D’Haese.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  N-VA  I  Christophe D'Haese