Dinsdag 22 Oktober 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Wout Van Aert zit diep in de problemen

Tussen Wout Van Aert en Nick Nuyens komt het wellicht nooit meer goed. Rudi Desmet, de advocaat van Nuyens, vroeg dinsdagnamiddag in de arbeidsrechtbank van Mechelen een schadevergoeding van maar liefst 1,1 miljoen euro. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Wout Van Aert zit diep in de problemen

Op 17 september 2019 verbrak Wout Van Aert zijn contract. Dat liep tot het einde van 2019. De renner, zijn manager Jef Van den Bosch en hun advocaat Walter Van Steenbrugge riepen daarvoor “dwingende redenen” in. Nuyens zou in de cross van Geraardsbergen in september 2018, mensen binnen het team onder druk hebben gezet om belastende verklaringen af te leggen over Wout van Aert.

“Niels Albert werd gevraagd om valse verklaringen af te leggen over Van Aert”, zei Van Steenbrugge in zijn pleidooi. “Albert werd gevraagd om te zeggen dat er niet meer te werken viel met Van Aert en in ruil daarvoor moest hij zijn opzegtermijn niet uitdoen. Maar dat heeft Albert geweigerd."

Contractbreuk

Alle betrokken partijen langs de kant van Nuyens hebben dit altijd ontkent. Zij zeggen dat de contractbreuk aangestuurd werd door het feit dat Van Aert in 2019 al voor de Nederlandse Jumbo-Visma ploeg wilde koersen.

Als de arbeidsrechtbank van oordeel is dat de contractbreuk niet terecht is, dan eist Nick Nuyens een schadevergoeding van maar liefst 1,1 miljoen euro.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  sport  I  Wout Van Aert  I  Nick Nuyens