Woensdag 23 Oktober 2019 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Plots zit Groen weer aan federale onderhandelingstafel, de onvrede is heel groot

Plots zit Groen weer aan federale onderhandelingstafel, de onvrede is heel groot

Daar is plots de comeback van Ecolo en Groen aan de federale onderhandelingstafel. Beide partijen waren al afgehaakt, maar preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) hebben hen opnieuw rond de tafel gevraagd.

Er zit een strategie achter. PS-voorzitter Paul Magnette zou dit gevraagd hebben. "Door de groenen opnieuw te betrekken, kunnen de partijen hun veto tegen paars-groen nog eens onderstrepen", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Magnette toont op die manier dat het paars-groene scenario geen kans op slagen heeft en dat hij wel moét onderhandelen met N-VA."

Ook N-VA heeft erbij te winnen, zo zegt een waarnemer: "Nog eens verduidelijken dat paars-groen écht geen optie is, biedt ook N-VA het comfort om te onderhandelen zonder de vrees voor een alternatieve formule."

Voor het overige is er vooral veel onvrede dat Groen en Ecolo nu weer rond de tafel komen. Men wijst erop dat er al meer dan 300 dagen geen volwaardige regering meer is. Veel onderhandelaars zijn het getreuzel meer dan beu. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Groen  I  n365