AA Gent mag na knotsgekke match tegen KV Oostende naar bekerfinale Sport

AA Gent mag na knotsgekke match tegen KV Oostende naar bekerfinale

AA Gent heeft zich woensdagavond als tweede en laatste ploeg geplaatst voor de finale van de Croky Cup. KVO kwam 2-0 voor, maar Gent knokte zich met twee late goals terug in de match en dwong verlengingen af. Uiteindelijk moest een strafschoppenreeks een winnaar aanduiden en daarin trok Gent aan het langste eind.

Na het 2-2-gelijkspel in eigen huis van vorige week, moést AA Gent in de Versluys Arena wel aanvallen. Dat opende perspectieven voor KV Oostende, dat ook al gauw kansen kreeg. Na acht minuten spelen klom KVO zelfs op voorsprong. Bij een corner verloor Esiti zijn mannetje uit het oog. Op zich geen drama, ware het niet dat dat mannetje De Sutter was. De spits twijfele niet en kopte raak: 1-0.

(Lees verder onder de foto)

KVO loopt uit tot 2-0, Gent keert terug

Op het halfuur moest die De Sutter geblesseerd naar de kant, maar zijn vervanger zorgde meteen voor de verdubbeling van de voorsprong. Junior Sakala kapte zich goed vrij en plaatste het leer keurig tegen de touwen.

Een mokerslag voor Gent, dat knock-out tegen het canvas lag. Na rust gingen de bezoekers op zoek naar minstens twee doelpunten om te verlengingen af te dwingen. Pas in de absolute slotfase maakte Sorloth het spannend door er 2-1 van te maken. En luttele minuten later tekende Bezus bij een corner zelfs voor de gelijkmaker. 2-2 en verlengingen.

Bezus zet beslissende elfmeter om

Tijdens de verlengingen voerde Gent de druk op, maar beide teams zaten duidelijk door hun beste krachten heen. Het was wachten op een beslissing en dus moesten penalty's een winnaar aanduiden. Het werd een knotsgekke penaltyreeks en na tal van reddingen van Kaminski en Dutoit was het uiteindelijk Bezus die de beslissende elfmeter - met veel geluk en via de voeten van Dutoit - binnen trapte. AA Gent naar de finale, Oostende in zak en as.