Woensdag 23 Oktober 2019 - 15:30   I   Foto: Facebook  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Tom Waes: "Marieke Vervoort vroeg dat aan mij vlak voor haar dood, maar dat kon ik niet"

Tom Waes:

Tom Waes was een van de laatsten die bij Marieke Vervoort was voor ze euthanasie liet uitvoeren. Waes legt in Het Nieuwsblad uit hoe die laatste momenten gingen.

En nu oprotten hé Waes! Dat was het laatste dat ze me gezegd heeft, met een brede glimlach. Eigenlijk was dat moment zo typisch Marieke. Altijd relativeren, met humor en met een traan. Dat zijn momenten die je niet op tv te zien krijgt. We hebben elkaar nog een keertje vastgenomen en hard gehuild. Dan is haar arts Wim Distelmans binnengekomen", vertelt Waes.

Wielemie had Waes ook gevraagd om te blijven tot het einde. "Dat kon ik niet. Ik vond dat dat een moment was voor ouders en naaste familie. Ik heb al veel mensen moeten afgeven, maar nog nooit met euthanasie. Het is heel raar om afscheid te nemen van iemand die volledig bij zinnen is. Je weet dat als je de kamer verlaat die persoon uit het leven gaat stappen", vertelt hij. 

"En ergens dacht ik dat ik voorbereid was. Ze heeft het lang op voorhand aangekondigd en ik wist wanneer het ging gebeuren, maar toch overvalt het mij en krijg ik tranen in de ogen. Zoals nu. Maar eigenlijk ben ik opgelucht voor haar. Ik heb er al rust in gevonden. Haar ouders ook denk ik. Die hebben zich gisteren ongelooflijk sterk gehouden. Ze doen dat al heel hun leven. De strijd van Wielemie is uitgebreid in beeld gebracht, maar die ouders hebben ook hard afgezien. Heel hun leven was één lange rit van ziekenhuis naar ziekenhuis."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Waes  I  Marieke Vervoort  I  shownieuws  I  sport